Legepladsen

Kaptajngården har ikke en legeplads i traditionel forstand. Her er ingen klatreborge og gynger. I stedet er der masser af natur og højt til loftet. Børnene bruger de redskaber, naturen giver os - og vi har blot suppleret med lidt hyggeligt.

Børnehavens legeplads består af en stor gammel have med en lille granskov, klatretræer, små huse, bålpladser, sandkasser, nøddetræs-espalier, frugttræer, blomster og buske, som udgør naturlige legesteder.

På havens store græsplæne har vi et gyngestativ med 2 gynger, en ballancebane, et fodboldmål og en”træhestefold”.

På gårdspladsen har vi 2 sansegynger, legehuse, en vandbane med opsamling af regnvand, et hønsehus, højbede og flere bord- og bænkesæt. Bagerst på gårdspladsen har vi etableret en cykelracerbane.

Bagerst på grunden har forældre og personale bygget et 64 kvadratmeter stort bålhus. Der er højt til loftet - ca. 6. meter! I bålhuset findes nok Nordeuropas største grill. 

Området er under stadig udbygning og tilplantning. Rammerne giver utallige muligheder for forskelligartede konstruktionslege: Stensætninger, mudderhuller og gravpladser til afdøde høns.

Køkkenhaven

Højbede gør det ud for vores køkkenhave. Desværre er det ikke muligt for os at have en kæmpe køkkenhave, da hænderne er for få. De grøntsager, det bliver til - efter at høns og barnehænder har været der - bliver brugt til den daglige madlavning samt foder til dyrene.

Dyrene

Vi har gode folde, hvor får og grise nyder livet med børnene omkring sig. Børnene kan frit færdes i dyrefoldene, blot de overholder reglen om rolig og hensynsfuld omgang med dyrene. I perioden, hvor vædder og buk er på damebesøg, er der ingen adgang for børnene alene.

I den ene fold har vi lagt en kæmpe jordvold, hvor der er græs. Denne jordvold bliver brugt til rutschebane, interimistisk vandrutschebane, bilfræs, hyggested, udkigspost, “grusgrav” og i tilfælde af sne... kælkebakke.

Få en 360 graders rundvisning af Kaptajngården